NYHETER
Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur

Nybörja – Steg-för-Steg Guide till Installation av OpenStack

Innan vi börjar, vill jag påpeka att OpenStack är en kraftfull men komplex plattform och detta kommer att vara en översiktlig guide för en enkel implementation av OpenStack. För mer komplicerade installationer, bör du överväga att använda OpenStacks officiella installationsguide eller söka professionell hjälp.

Vad vi ska behöva:
– Ett eller flera noder med en Linux-distribution som stöder OpenStack (t.ex. Ubuntu, CentOS).
– Ett dedikerat nätverk för OpenStack.
– Tid och tålamod.

 

Steg 1: Förbered dina noder

Först, se till att alla dina noder är uppdaterade med den senaste versionen av din valda Linux-distribution. Det är också viktigt att du konfigurerar nätverket så att varje nod kan kommunicera med de andra. Du kommer också att behöva installera NTP på varje nod för att säkerställa att tiden är synkroniserad över alla noder.

 

Steg 2: Installera OpenStack paket

Nästa steg är att installera OpenStack paket på din nod. Beroende på din distribution, kommer detta att innebära olika steg. För Ubuntu, kan detta göras med följande kommandon:

“`bash
sudo apt-get update
sudo apt-get install software-properties-common
sudo add-apt-repository cloud-archive:rocky
sudo apt-get update
sudo apt-get install python-openstackclient
“`

 

Steg 3: Installera och konfigurera databas och Message Queue

OpenStack använder en SQL-databas för att lagra data, och en message queue för intern kommunikation mellan komponenterna. Populära val för dessa är MySQL (eller MariaDB) för databasen och RabbitMQ för message queuen.

När du har installerat och konfigurerat dessa tjänster, kommer du att behöva skapa databasen för OpenStack och konfigurera den med rätt användarnamn och lösenord.

 

Steg 4: Installera och konfigurera OpenStack tjänster

Nu är det dags att installera och konfigurera de olika OpenStack-tjänsterna. Detta innefattar tjänster som Nova (beräkningskraft), Swift (objektlagring), Cinder (blocklagring), Neutron (nätverk) och Keystone (identitet). Processen för att installera och konfigurera varje tjänst kan vara ganska involverad, så det är bäst att följa den officiella dokumentationen för varje tjänst.

 

Steg 5: Kontrollera installationen

När alla tjänster är installerade och konfigurerade, är det dags att testa din installation för att se till att allt fungerar som det ska. OpenStack kommer med en rad testverktyg som du kan använda för att kontrollera att alla tjänster fungerar korrekt.

 

Slutsats:

Grattis, du har nu en grundläggande installation av OpenStack! Kom ihåg att detta bara är början – det finns mycket mer att lära och anpassa när det gäller OpenStack. Men förhoppningsvis har denna guide gett dig en bra startpunkt för att utforska vad OpenStack har att erbjuda.

Observera: Varje miljö är unik, så den specifika processen för att installera OpenStack kan variera beroende på dina specifika behov och infrastruktur. Dessutom, som nämnts tidigare, OpenStack är en kraftfull men komplex plattform, och att förstå den fullt ut tar tid och erfarenhet.