NYHETER
Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur

Installerar WordPress på Ubuntu 22.04

Här är en handledning om hur du installerar WordPress på Ubuntu 22.04, optimerad för Kepler Cloud. Denna guide hjälper dig att ställa in en Ubuntu 22.04-server för att köra WordPress blixtsnabbt på Kepler Cloud.

 

Filosofi

När det gäller att ställa in och underhålla en server för att köra WordPress, handlar allt om praktikalitet. Om vi kan uppnå samma sak med mindre programvara, kommer vi att gå den vägen. Caching är kung. Med sidcaching aktiverad förvandlar du i princip din WordPress-webbplats till en statisk webbplats. I den här guiden kommer vi att konfigurera Nginx för att cacha hela sidor och att tjäna från sidcachen när det är lämpligt. För förfrågningar som hoppar över sidcachen kommer vi att konfigurera Redis för att cacha databasdata i minnet och tjäna cachade data därifrån istället för att fråga MySQL varje gång. Ju färre frågor du behöver köra mot MySQL för en begäran, desto snabbare blir svaret.

 

Varför Ubuntu?

Ubuntu är en av de mest populära Linux-distributionerna av några skäl:

– Starkt fokus på användbarhet
– Ett stort urval av paket
– Frekventa programuppdateringar
– Ett stort samhälle som leder till mer hjälpsamma resurser

 

Varför inte Apache?

Nginx är ett odjur för att tjäna statiska filer. Det är dess största styrka. Vissa leverantörer installerar både Nginx och Apache2 med mod_php. Men PHP kommer med en FastCGI-processhanterare som kallas PHP-FPM som kan användas direkt med Nginx. Flödet med PHP-FPM är mycket enklare och det känns lättare och verkar använda färre resurser.

 

Varför inte Varnish Cache?

FastCGI Cache är enklare att konfigurera, använder mindre resurser och presterar bättre än Varnish Cache. FastCGI Cache har varit flexibel nog för våra behov genom åren, så vi ser inte behovet av ökad komplexitet.

 

Varför inte Memcached?

Redis är ett nyare, mer modernt in-memory data store än Memcached. Det har fler funktioner och verkar vara ett mer populärt val i WordPress-gemenskapen.

 

Varför MariaDB istället för MySQL?

MariaDB erbjuder fler funktioner och hastighetsförbättringar över en MySQL-databas. Det är också helt öppen källkod (till skillnad från MySQL) och har antagits av ett antal stora företag.

 

Ställa in en Ubuntu 22.04-server på Kepler Cloud

 

1. Ställ in en säker virtuell server på Kepler Cloud: Skapa en ny VPS på Kepler Cloud med Ubuntu 22.04 LTS. Konfigurera värdnamnet och tidszonen, installera programuppdateringar och ställ in automatiska säkerhetsuppdateringar. Skapa en ny sudo-användare, ställ in SSH-inloggning med nycklar istället för ett lösenord och inaktivera SSH för root-användaren. Installera en brandvägg och fail2ban för att skydda mot intrångsförsök.

2. Installera Nginx, PHP 8.0, WP-CLI och MySQL:  Ställ in programvaran som behövs för att köra en WordPress-webbplats. Installera Nginx och konfigurera den med bättre inställningar för vår användning. Installera PHP och dess paket som krävs av WordPress och konfigurera PHP-FPM. Installera WP-CLI och MariaDB.

3. Konfigurera Nginx för att tjäna din första webbplats över HTTPS: Diskutera HTTPS och varför det är så viktigt innan du uppdaterar vår DNS och erhåller vårt första SSL-certifikat från Let’s Encrypt. Lägg till en ny konfigurationsfil till Nginx för vår första webbplats komplett med en omdirigering från HTTP till HTTPS. Skapa en databas för webbplatsen och använd WP-CLI för att installera WordPress.

4. Objektcaching, sidcaching och andra hastighetsoptimeringar: Installera Redis och ett kompanjon WordPress-plugin som kommer att arbeta tillsammans för att aktivera objektcaching. Återvänd till våra Nginx-konfigurationsfiler och lägg till en batch med direktiv för att aktivera FastCGI Cache och berätta för den vad den inte ska cacha, inklusive några direktiv för WooCommerce.

5. WordPress Cron och e-postsändning: Täck vad cron är och hur man kommer runt några typiska hinder. Ställ in automatiska förnyelser av HTTPS-certifikat. Diskutera varför vi inte ställer in en e-postserver och gå igenom konfigurationen av utgående e-postsändning.

6. Automatiserade fjärrsäkerhetskopior: Implementera ett automatiserat, tillförlitligt sätt att skapa webbplatsbackuper. Automatisera säkerhetskopiering av dina webbplatsfiler och databas. Dyk in i att kopiera dina säkerhetskopior till en offsite-plats, med hjälp av Amazon S3. Ta en titt på hur du sparar kostnader för din fjärrbackuplagring, genom att implementera livscykelregler som flyttar dina S3-säkerhetskopior till Amazon Glacier-lagring.

7. Nginx Security Hardening: Konfigurera HTTPS för att kryptera anslutningar mellan webbläsaren och servern, webbplatser är fortfarande öppna för andra typer av attacker som XSS, Clickjacking och MIME sniffing. Lär dig vad en referentpolicy är och hur den kan vara användbar.

8. Migrera WordPress till en ny server: Gå igenom kopiering av webbplatsfiler, Nginx-konfigurationer och SSL-certifikat. Exportera databasen och importera databasen. Testa webbplatsen på den nya servern innan du växlar omkopplaren.

9. Övervakning och löpande underhåll: Ställ in serverövervakning och varning på Kepler Cloud. Undersök problem när du får ett larm. Betona vikten av att hålla plugins och teman uppdaterade, kontrollera att säkerhetskopior faktiskt körs och titta på loggfiler för problem. Gå igenom uppdatering av serverprogramvara och uppgradering av PHP till en ny huvudversion.

10. Komplett Nginx-konfigurationssats för WordPress: Erbjud en komplett Nginx-konfiguration optimerad för WordPress-webbplatser. Dra nytta av de bästa praxisen från vår erfarenhet genom åren.

Börja din resa till att hantera din egen Ubuntu 22.04-server och snabba upp dina WordPress-webbplatser på Kepler Cloud idag!