NYHETER
Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto Kepler Clouds Infrastrukturlösning för Digital Dokumenthantering och Informationssäkerhet Skapa ett konto idag och får 1000 SEK i kredit efter aktivering! Skapa Konto OpenStacks släpper nya versionen Bobcat: Ett steg framåt inom molninfrastruktur

Vad är ett SSL Certifikat?

SSL-certifikat:

SSL, som står för Secure Sockets Layer, är en avgörande teknologi för att säkerställa en trygg internetanslutning och skydda all känslig data som överförs mellan två system. Detta förhindrar skadliga aktörer från att avlyssna eller manipulera informationen, inklusive personlig data. SSL-certifikat består av två nycklar: en offentlig och en privat. Dessa nycklar samverkar för att etablera en robust krypterad anslutning.

Denna teknik krypterar även kommunikationen mellan webbservern och användarens webbläsare, vilket skapar en säkrare digital miljö. Webbsidor som har ett giltigt SSL-certifikat visar ett hänglås i webbläsarens adressfält och använder HTTPS istället för HTTP.

Det är glädjande att informera att vi inkluderar SSL-certifikat i samtliga av våra paket, vilket garanterar säkerheten för din webbplats och skyddar värdefull information, såsom kreditkortsnummer.

 

Varför behöver du ett SSL-certifikat?

SSL-certifikat är avgörande för att skapa en säker miljö för dina besökare. Det säkerställer att all data som överförs mellan deras webbläsare och din webbserver är fullständigt krypterad. Det innebär att även om någon skulle försöka avlyssna trafiken, skulle informationen vara omöjlig att avkoda. Detta eliminerar risken att personlig eller kreditkortsinformation hamnar i orätta händer.

Förutom att öka säkerheten för dina besökare, visar webbläsare tydliga tecken på att en webbplats är säker genom att visa ett lås i adressfältet. Å andra sidan märker webbläsare som Chrome webbplatser utan SSL-certifikat som osäkra och varnar användare med texten “Inte säker.”

Dessutom bestraffar ledande sökmotorer, såsom Google, webbplatser utan SSL-certifikat genom att sänka deras placering i sökresultaten, då de utgör en potentiell risk för besökarnas säkerhet.

 

Hur fungerar ett SSL-certifikat?

SSL-teknologin är tekniskt komplex, men i grund och botten innebär den skapandet av en offentlig och en privat nyckel. Den offentliga nyckeln tillåter att data krypteras, och den kan endast dekrypteras av den server som har den privata nyckeln. På samma sätt kan data som krypterats med den privata nyckeln enbart tolkas när den dekrypteras med den offentliga nyckeln. Detta säkerställer att data är pålitlig och kommer från den ursprungliga källan.

 

Olika typer av SSL-certifikat

SSL-certifikat utfärdas enbart av auktoriserade certifikatutfärdare (CA), som erbjuder olika valideringsnivåer. Vissa kräver omfattande manuell granskning, vilket påverkar priset på certifikaten. Om du väljer att köpa ett hostingpaket från Kepler Cloud, ingår ett SSL-certifikat utan extra kostnad. Läs vidare för att få en översikt över de olika valideringsnivåerna och certifikattyperna:

  • Extended Validation (EV): EV-certifikat är den högsta valideringsnivån och utfärdas endast efter en rigorös bakgrundskontroll i enlighet med branschstandarder från CA/B Forum. Dessa certifikat används främst av stora e-handelsplattformar och banker på grund av sin höga säkerhetsnivå.
  • Organisationsvalidering (OV): OV-certifikat är den näst högsta valideringsnivån. De utfärdas efter manuell granskning av CA och följer branschstandarder, även om de är mer prisvärda än EV-certifikat.
  • Domänvalidering (DV): DV-certifikat är vanligtvis lämpliga för småföretag och startups. De ger samma nivå av kryptering som de andra certifikaten, men de utfärdas snabbt och automatiserat, vilket gör dem kostnadseffektiva.

 

Typer av certifikat
  • Enskilt domäncertifikat: Dessa certifikat är avsedda för en enskild domän och alla dess underkataloger. De finns tillgängliga på alla tre valideringsnivåer och är populära bland småföretag och startups.
  • Wildcard SSL-certifikat: Wildcard SSL-certifikat täcker alla subdomäner för en huvuddomän. Till exempel skulle ett Wildcard SSL-certifikat för “www.domain.com” också gälla för “webshop.domain.com” och “blogg.domain.com.” De finns tillgängliga på alla tre valideringsnivåer.
  • Multipla domäncertifikat: Ett multipelt domäncertifikat täcker upp till 100 unika domäner och ger nätverksadministratörer enkel hantering av certifikatet genom möjligheten att lägga till eller ta bort domäner. De finns tillgängliga på alla tre valideringsnivåer och kan vara mer ekonomiska än att köpa flera enskilda domäncertifikat.